Banánový krémeš

Banánový krémeš

Obľúbený klasický zákusok tak trochu inak.

recept,fotorecept,cesto lístkové,banány,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

banány400gramov
cesto lístkové400gramov
cukor kryštálový60gramov
jedlá želatina10gramov
mlieko plnotučné 3,5%400mililitrov
puding vanilkový - prášok80gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
stužovač šľahačky2balíčky
voda50mililitrov
čokoláda-

 

Recept

1. 

cesto lístkové 400 gramov

Lístkové cesto prekrojíme na polovicu. Z každej polovice postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske plát o rozmere 42x32 cm a na plechu vyloženom papierom na pečenie pláty upečieme. Prvý plát z plechu vyberieme a pokrájame ho na 12 štvorcov. Druhý upečený plát necháme na plechu.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov  cukor kryštálový 60 gramov  puding vanilkový - prášok 80 gramov

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding.

3. 

banány 400 gramov

Banány ošúpeme a rozmixujeme ponorným mixérom.

4. 

Rozmixované banány vmiešame do pudingu.

5. 

jedlá želatina 10 gramov  voda 50 mililitrov

V hrnčeku rozpustíme želatinu v teplej vode. Do želatiny vložíme lyžičku pudingovo-banánového krému, rozmiešame a obsah hrnčeka vlejeme do hrnca s krémom. Premiešame a krém rovnomerne rozotrieme na pripravený plát v plechu. Necháme dobre vychladiť.

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 2 balíčky

Smotany na šľahanie dotuha vyšľaháme spolu so stužovačmi. Šľahačku rozotrieme na krém.

7. 

čokoláda

Navrch poukladáme pripravené štvorce z prvého plátu cesta a ozdobíme ich rozpustenou čokoládou pomocou striekačky.

8. 

Zákusok uložíme na 2 - 3 hodiny do chladničky, potom ho podľa štvorcov pokrájame a servírujeme.

Dobrú chuť!