RECEPTY

Čerešňový zákusok

Čerešňový zákusok

Krémový zákusok z čerstvých čerešní.

recept,fotorecept,čerešne,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový80gramov
cukor práškový2polievkové lyžice
kakao - prášok3čajové lyžičky
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
múka polohrubá60gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
stužovač šľahačky1balíček
tvaroh jemný mäkký250gramov
vajce slepačie5kusov
čerešne300gramov
čokoláda-

 

Recept

1. Príprava čerešní a cesta na korpus

čerešne 300 gramov  vajce slepačie 5 kusov  múka polohrubá 60 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  cukor práškový 80 gramov

Čerešne umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Vajíčka rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kypriacim práškom. Žĺtka vymiešame s cukrom. Primiešame pripravenú múku a sneh z bielkov.

2. Pečenie korpusu

kakao - prášok 1 čajová lyžička

1/3 piškótového cesta zmiešame s kakaom

3. 

Kakaové cesto vložíme do stredu väčšej formy na pečenie koláčov. Formu podľa potreby vymastíme maslom a vysypeme múkou. V uvedenom recepte je použitá silikónová forma, tú nemusíme vymazať ani vysypať múkou.

4. 

Okolo tmavého cesta nalejeme pôvodné svetlé cesto. Na obe cestá poukladáme pripravené čerešne.

5. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

6. Tvarohovo-smotanová plnka

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 1 balíček  tvaroh jemný mäkký 250 gramov  cukor práškový 2 polievkové lyžice

Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom. Tvaroh vymiešame s cukrom, vmiešame šľahačku.

7. 

kakao - prášok 2 čajové lyžičky

Bielu plnku nanesieme na stred upečeného, vychladeného korpusu v primeranom množstve (asi 1/3). Potom do zbytku plnky vmiešame kakao...

8. 

... a takúto tmavú plnku nanesieme okolo bielej.

9. 

čokoláda

Hotový zákusok posypeme strúhanou čokoládou.

10. 

Zákusok uložíme na niekoľko hodín do chladničky a potom podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies