RECEPTY

Ananásové rezy

Ananásové rezy

Vysoké rezy plné chutnej plnky a čerstvého ananásu.

recept,fotorecept,ananás,smotana kyslá (14-18% tuku),smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

ananás1
cukor práškový80gramov
cukor vanilkový20gramov
džús ananásový300mililitrov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
mäta-
múka hladká60gramov
puding ananásový - prášok40gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
stužovač šľahačky1balíček
sušienky svetlé10kusov
vajce slepačie5kusov

 

Recept

1. Cesto

vajce slepačie 5 kusov  cukor práškový 80 gramov

Vajíčka vyšľaháme s cukrom dopenista.

2. 

múka hladká 60 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Postupne do nich primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

3. 

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C asi 20 minút.

4. Pudingová plnka

džús ananásový 300 mililitrov  puding ananásový - prášok 40 gramov

Z pudingového prášku a ananásového džúsu uvaríme hustý puding.

5. Ananás

ananás 1 KS

Ananás prekrojíme na štvrtiny po dĺžke, ostrým nožom ho vykrojíme. Skrojíme tvrdší stred a ananás nakrájame na malé kúsky.

6. Smotanová plnka

smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov  cukor vanilkový 20 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 1 balíček

Kyslú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom. Obe smotany zmiešame.

7. Plnenie rezov

Vychladené cesto prekrojíme po dĺžke na polovicu a okraje cesta orežeme a zarovnáme. Vzniknú nám dva dlhé pláty. Na prvý plát rozotrieme tretinu smotanovej plnky a poukladáme na ňu kúsky ananásu.

8. 

sušienky svetlé 5 kusov

Na ananás pokladieme obdĺžnikové sušienky.

9. 

sušienky svetlé 5 kusov

Na sušienky navrstvíme a rozotrieme pudingovú plnku, ktorú zakryjeme opäť sušienkami.

10. 

Na sušienky rozotrieme druhú tretinu smotanovej plnky a opäť do nej povkladáme kúsky ananásu. Druhý plát upečeného cesta rozkrájame na porcie a poukladáme na ananás.

11. 

mäta

Vrch aj všetky bočné steny natrieme smotanovou plnkou, ozdobíme kúskami ananásu a lístočkami čerstvej mäty. Zákusok uložíme na niekoľko hodín do chladničky aby stuhol. Pred podávaním ho nakrájame na porcie, ktoré nám predznačuje nakrájaný vrchný plát.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies