Kalerábová polievka pre deti

Kalerábová polievka pre deti

Maslová kalerábová polievka so zemiačikmi a haluškami. Jemne posolená chutí aj dospelým.

recept,fotorecept,kaleráb,zemiaky,pšeničná krupica (detská dehydrovaná),Zeleninové polievky,Jedlá pre deti

Zeleninové polievky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

kaleráb200gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
maslo20gramov
petržlenová vňať-
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)30gramov
soľ morská¼čajovej lyžičky
vajce slepačie1kus
voda1.2litra
zemiaky150gramov

 

Recept

1. 

kaleráb 200 gramov  zemiaky 150 gramov

Kaleráb ošúpeme a nahrubo postrúhame. Zemiaky očistíme a pokrájame na malé kocky.

2. 

maslo 20 gramov

V hrnci rozpustíme maslo a pridáme kaleráb. Premiešame a chvíľu orestujeme.

3. 

soľ morská ¼ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Pridáme zemiaky, štipku soli a rascu.

4. 

voda 1.2 litra

Prilejeme horúcu vodu a varíme do zmäknutia zemiakov.

5. 

vajce slepačie 1 kus  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 30 gramov

Krupicu vymiešame s vajíčkom a do polievky pretrieme halušky.

6. 

petržlenová vňať

Po uvarení halušiek primiešame posekanú petržlenovú vňať podľa chuti.

Dobrú chuť!