Argentínsky zajac s hráškom a kukuricou

Argentínsky zajac s hráškom a kukuricou

Stehná tmavého argentínskeho zajaca zakúpime predpripravené, prešpikované slaninkou. Môžeme si ich pripraviť tak ako je uvedené na obale polotovaru, alebo si ich môžeme obohatiť o ďalšie chutné ingrediencie.

recept,fotorecept,argentínsky zajac - stehná,víno červené suché,hrášok mrazený,kukurica mrazená,Zajačie a králičie mäso

Zajačie a králičie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

argentínsky zajac - stehná4kusy
cukor kryštálový1polievková lyžica
hrášok mrazený300gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
kukurica mrazená300gramov
maslo50gramov
múka hladká-
olej slnečnicový-
soľ1čajová lyžička
voda-
víno červené suché250

 

Recept

1. 

argentínsky zajac - stehná 4 kusy  múka hladká  olej slnečnicový  víno červené suché 250 ML  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička

Stehná necháme rozmraziť, obalíme ich v hladkej múke a prudko opečieme na oleji. Vložíme ich do pekáča, podlejeme červeným vínom, pridáme cukor, soľ a korenie. Na stehná poukladáme plátky slaniny ktoré boli pri zakúpenom polotovare. Pekáč uzavrieme a pečieme asi hodinu. Každých 15 minút pekáč otvoríme a zajaca prelievame výpekom, podľa potreby dolejeme víno a trochu vody. Mäkké mäso odokryjeme a pri vyššej teplote zapečieme do chrumkava.

2. 

maslo 50 gramov  hrášok mrazený 300 gramov  kukurica mrazená 300 gramov  voda

Na panvici rozpustíme maslo a pridáme hrášok s kukuricou. Osolíme a udusíme do mäkka. Podľa potreby podlejeme trochou vody.

Dobrú chuť!