Králik na smotane

Králik na smotane

Jemné králičie mäsko v krémovej zeleninovej omáčke servírované s knedľou.

recept,fotorecept,králik ,smotana kyslá (14-18% tuku),Zajačie a králičie mäso

Zajačie a králičie mäso

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list3kusy
cibuľa100gramov
králik 1kilogram
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
mrkva200gramov
múka hladká45gramov
ocot5polievkových lyžíc
petržlen150gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)400gramov
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda1liter

 

Recept

1. Príprava pácu

cibuľa 100 gramov  mrkva 200 gramov  petržlen 150 gramov  voda 1 liter  ocot 5 polievkových lyžíc  soľ 1 čajová lyžička  bobkový list 3 kusy

Zeleninu očistíme, pokrájame, vložíme do hrnca, prilejeme vodu, ocot, pridáme soľ a bobkový list. Zeleninu privedieme do varu, odstavíme z ohňa a nálev - pác necháme vychladnúť.

2. Príprava králika

králik  1 kilogram

Králika umyjeme...

3. 

... a naporcujeme na menšie časti.

4. Napácovanie mäsa

Pripravené králičie mäso vložíme do nálevu a necháme najmenej 12 hodín marinovať v chladničke.

5. Varenie

Králika v náleve uvaríme do mäkka (60-80 minút). Potom mäso a bobkový list z hrnca vyberieme...

6. Príprava omáčky

... a zeleninu najemno ponorným mixérom zmixujeme.

7. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  múka hladká 45 gramov

V smotane a mlieku rozmiešame múku.

8. 

soľ

Omáčku uvedieme do varu, prilejeme zátrepku a za stáleho miešania necháme zovrieť. Podľa chuti dosolíme.

9. 

Do horúcej omáčky povkladáme naspäť mäso, ktoré sa v nej prehreje, môžeme servírovať.

Dobrú chuť!