Churros

Churros

Mexický spôsob prípravy tradičného španielskeho receptu na obľúbené Churros, obohatené pridaním vajec. Churros podávame s rozpustenou čokoládou. Pre početnejšiu rodinu odporúčame dávku zdvojnásobiť.

recept,fotorecept,maslo,múka hladká,cukor práškový,cukor práškový,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Sladké jedlá,Španielska kuchyňa

Sladké jedlá

Španielska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový55gramov
cukor škoricový-
maslo100gramov
múka hladká215gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)150mililitrov
soľ½čajovej lyžičky
vajce slepačie3kusy
voda220mililitrov
čokoláda150gramov

 

Recept

1. Príprava cesta

voda 220 mililitrov  maslo 100 gramov

Do hrnca dáme vodu a maslo, ktoré rozpustíme na miernom ohni.

2. 

múka hladká 215 gramov  cukor práškový 25 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

Prisypeme zmes múky, cukru a soli.

3. 

Miešame, pokiaľ sa cesto neodlepuje od krajov. Trvá to len krátku chvíľu.

4. 

vajce slepačie 3 kusy

Cesto necháme mierne vychladnúť. Do vlažného cesta po jednom primiešame vajíčka.

5. 

Cesto naplníme do cukrárskeho vrecúška a vytláčame priamo do rozpáleného oleja ľubovolné tvary. Churros sa smaží v dostatočnom množstve oleja, aby bol celý ponorený a rovnomerne sa prepiekol dozlatista.

6. 

Churros povyberáme na papierový obrúsok a necháme chvíľu odtiecť prebytočný olej.

7. 

cukor škoricový

Ešte teplý obaľujeme v škoricovom cukre.

8. Príprava čokolády

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov  čokoláda 150 gramov  cukor práškový 30 gramov

Do hrnčeka vylejeme sladkú smotanu a na miernom ohni v nej rozpustíme mliečnu alebo horkú čokoládu na varenie a práškový cukor.

9. 

Churros podávame za tepla, namáčame v horúcej čokoláde.

Dobrú chuť!