Hruškový koláč s karamelom

Hruškový koláč s karamelom

Výborný koláč z rýchleho tvarohového cesta a hrušiek, poliaty sladučkým karamelom.

recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,hrušky,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrón1kus
cukor kryštálový200gramov
hrušky250gramov
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
maslo1polievková lyžica
maslo-
maslo100gramov
mlieko plnotučné 3,5%250mililitrov
mlieko plnotučné 3,5%2polievkové lyžice
múka hladká150gramov
múka polohrubá150gramov
múka polohrubá-
tvaroh jemný mäkký200gramov
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

múka polohrubá 150 gramov  múka hladká 150 gramov  cukor kryštálový 100 gramov  vajce slepačie 1 kus  tvaroh jemný mäkký 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky  mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov  maslo 100 gramov

Maslo necháme rozpustiť a vychladiť. Do hlbšej misy nasypeme, vložíme a nalejeme ingrediencie.

2. 

Cesto vyšľaháme dohladka.

3. 

maslo  múka polohrubá

Rozotrieme do koláčovej formy, alebo na menší plech vymastený maslom a vysypaný múkou.

4. 

hrušky 250 gramov

Hrušky ošúpeme a pokrájame na plátky.

5. 

citrón 1 kus

Hneď ich kladieme na cesto a citrónovou šťavou ich aj celý koláč pokvapkáme.

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 170°C asi 50 minút.

7. 

cukor kryštálový 100 gramov

Cukor upálime na karamel.

8. 

mlieko plnotučné 3,5% 2 polievkové lyžice  maslo 1 polievková lyžica

Pridáme mlieko, maslo a dohladka rozmiešame.

9. 

Karamelom polejeme hrušky a čiastočne aj upečený koláč. Ak máme karamel moc tuhý, pred polievaním ho trochu nahrejeme.

10. 

Necháme vychladnúť a karamel ľahko stuhnúť.

Dobrú chuť!