Kapustové placky

Kapustové placky

Výborný recept na zemiakové placky s kyslou kapustou.

recept,fotorecept,zemiaky,kapusta kvasená,cesnak,Bezmäsité hlavné jedlá

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak6strúčikov
kapusta kvasená800gramov
korenie majorán sušený2čajové lyžičky
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
múka hladká100gramov
olej fritovací-
soľ1čajová lyžička
strúhanka80gramov
zemiaky1.7kilogramu

 

Recept

1. Príprava cesta

zemiaky 1.7 kilogramu  kapusta kvasená 800 gramov

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  cesnak 6 strúčikov  soľ 1 čajová lyžička  korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky  múka hladká 100 gramov  strúhanka 80 gramov

Pridáme vajcia, mlieko, pretlačený cesnak, soľ, majorán, hladkú múku a strúhanku podľa potreby (ak bude zmes na placky veľmi riedka). Všetko spolu premiešame, ak sme použili strúhanku, cesto necháme chvíľu odstáť.

3. Vysmážame

olej fritovací

Na panvici rozohrejeme olej (môžeme použiť aj klasickú bravčovú masť), cesto po lyžiciach kladieme do oleja a tvarujeme placky, ktoré z oboch strán upečieme. Na jednu placku použijeme približne tri polievkové lyžice zmesi.

4. 

Podávame ako samostatný chod alebo ako prílohu k mäsovému/zeleninovému soté.

Dobrú chuť!