Palacinky Admirál

Palacinky Admirál

Výborná palacinková torta pre klasických labužníkov.

recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,orechy vlašské mleté,čokoláda,Palacinky

Palacinky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Palacinky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový9polievkových lyžíc
kakao - prášok3polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
maslo2čajové lyžičky
maslo30gramov
mlieko polotučné 1,5%700mililitrov
múka hladká300gramov
orechy vlašské mleté9polievkových lyžíc
soľ-
čokoláda60gramov

 

Recept

1. 

múka hladká 300 gramov  mlieko polotučné 1,5% 700 mililitrov  soľ  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Z múky, mlieka, štipky soli a kypriaceho prášku vymiešame hladké cesto na palacinky.

2. 

cukor kryštálový 9 polievkových lyžíc  orechy vlašské mleté 9 polievkových lyžíc  kakao - prášok 3 polievkové lyžice

Pripravíme si cukor, nasekané alebo mleté orechy a kakao. Kruhovú formu na tortu vystelieme papierom na pečenie.

3. 

maslo 1 čajová lyžička

Na rozpálenú panvicu hodíme kúsok masla a hneď po roztopení nalejeme palacinkové cesto. Maslo nesmie prihorieť. Upečieme palacinku iba z jednej strany.

4. 

Upečenú palacinku vložíme neupečenou stranou nahor do formy. Hneď si dáme piecť druhú palacinku. Kým sa druhá pečie, posypeme prvú lyžicou cukru, lyžicou orechov a trochou kakaa.

5. 

Druhú palacinku položíme na prvú opäť neupečenou stranou nahor a postup s posýpaním a prikladaním ďalších palaciniek opakujeme. Palaciniek upečieme 10 kusov, pričom na jednu použijeme cca 70 ml cesta - väčšiu naberačku.

6. 

Poslednú palacinku obrátime nahor upečenou stranou a už ju neposýpame.

7. 

maslo 30 gramov

Povrch palacinkovej torty polejeme rozpusteným maslom a zakrytú ju dáme do rozohriatej rúry na najvyšší stupeň zapiecť na 15 - 20 minút.

8. 

čokoláda 60 gramov  maslo 1 čajová lyžička

Po čiastočnom vychladnutí polejeme palacinky rozpustenou čokoládou s trochou masla.

9. 

Múčnik podávame nakrájaný na tortové rezy teplý, alebo aj studený.

Dobrú chuť!