Pórový koláč so syrom

Pórový koláč so syrom

Rýchly a jednoduchý recept na slaný koláč. Je vhodný ako maškrta počas letných dní v prírode alebo aj na večerné posedenie, keď za oknami udrie mráz.

recept,fotorecept,pór,syr Ementál,syr Feta,Slané koláče,

Slané koláče

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

korenie biele mleté-
kypriaci prášok do pečiva-
mlieko polotučné 1,5%3decilitre
múka polohrubá150gramov
olej olivový2
pór500gramov
syr Ementál150gramov
syr Feta150gramov
vajce slepačie3kusy

 

Recept

1. 

pór 500 gramov  korenie biele mleté  olej olivový 2 pl

Dva stredne veľké póry nakrájame na kolieska a orestujeme na panvici približne 10 minút, kým nezmäknú. Pridáme štipku bieleho korenia.

2. 

vajce slepačie 3 kusy  mlieko polotučné 1,5% 3 decilitre  múka polohrubá 150 gramov  syr Ementál 150 gramov  syr Feta 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva

V mise vymiešame vajcia, mlieko, múku a kôpor na hladké cestíčko. Pridáme nastrúhaný ementál a balkánsky syr nakrájaný na drobné kocky. Na koniec primiešame kypriaci prášok a vmiešame orestované póry.

3. 

Zmes vylejeme do pekáča a pečieme pri 180 stupňoch 40 minút.

Dobrú chuť!