Tvarohové kolieska

Tvarohové kolieska

Voňavá veľkonočná dobrota.

recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,tvaroh hrudkovitý,múka polohrubá,Sladké jedlá,Veľkonočné

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový-
cukor vanilkový-
jedlá sóda (sóda bikarbóna)1čajová lyžička
maslo50gramov
múka hladká-
múka polohrubá500gramov
ocot1polievková lyžica
olej fritovací-
tvaroh hrudkovitý250gramov
tvaroh jemný mäkký250gramov
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov  tvaroh hrudkovitý 250 gramov  múka polohrubá 500 gramov  vajce slepačie 2 kusy  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička  maslo 50 gramov  ocot 1 polievková lyžica

Všetky prísady dobre zmiešame a vymiesime cesto.

2. 

Cesto odložíme odpočívať na polhodinu do chladničky. Potom ho opäť dobre premiesime a opäť dáme na polhodinu do chladničky.

3. 

múka hladká

Cesto vyberieme, prekrojíme ho na polovice a jednu polovicu na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku pol centimetra. Postupne spracujeme aj ostatné cesto.

4. 

Pomocou väčšieho hrnčeka vykrajujeme kruhy.

5. 

Do kruhov vykrojíme malou formičkou otvory.

6. 

Kraje jemne po obvode nakrojíme.

7. 

olej fritovací

V panvici rozohrejeme olej a pripravené kolieska z oboch strán vypražíme.

8. 

Vypražené vyberieme na tanier vystlaný kuchynskou papierovou utierkou.

9. 

cukor práškový  cukor vanilkový

Potom ich poukladáme na tácku a ešte vlažné posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.

Dobrú chuť!