Bravčové mäso na sladko

Bravčové mäso na sladko

Unikátne spojenie sladko-kyslej chuti jabĺk so sladko-horkou chuťou sušených sliviek, jemne slano-korenené.

recept,fotorecept,cibuľa,bravčové pliecko,jablká,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové pliecko800gramov
cesnak sušený1čajová lyžička
cibuľa250gramov
jablká250gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
olej slnečnicový30mililitrov
paprika červená mletá½čajovej lyžičky
slivky sušené50gramov
soľ1čajová lyžička
voda100mililitrov

 

Recept

1. 

olej slnečnicový 30 mililitrov  cibuľa 250 gramov  soľ 1 čajová lyžička  cesnak sušený 1 čajová lyžička  paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Cibuľu očistíme, nakrájame a 5 minút podusíme zakrytú na oleji. Prisypeme korenie, soľ a premiešame.

2. 

bravčové pliecko 800 gramov  voda 100 mililitrov

Mäso umyjeme a nakrájame na slížiky, alebo malé kocky. Pridáme ho k cibuli, po zatiahnutí prilejeme vodu a 30 minút pod pokrievkou dusíme.

3. 

jablká 250 gramov  slivky sušené 50 gramov

Jablká očistíme, odstránime jadrovníky a pokrájame ich na plátky. Sušené slivky umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Ovocie pridáme k mäsu a všetko spolu ďalej dusíme zakryté 30 minút.

4. 

Podávame s ryžou poliatou sladko-kyslou šťavou z uduseného mäsa.

Dobrú chuť!