Fettuccine s brokolicou

Fettuccine s brokolicou

Cestoviny s parenou brokolicou a paradajkami v jemnej bazalkovo - petržlenovej omáčke.

recept,fotorecept,cestoviny - Fettuccine,brokolica,Cestoviny,Talianska kuchyňa

Cestoviny

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka-
brokolica500gramov
cesnak2strúčiky
cestoviny - Fettuccine400gramov
cibuľka jarná2kusy
horčica kremžská2polievkové lyžice
korenie čierne mleté-
maslo60gramov
paradajky cherry-
petržlenová vňať-
soľ-
voda-

 

Recept

1. 

cestoviny - Fettuccine 400 gramov  brokolica 500 gramov  maslo 60 gramov  cesnak 2 strúčiky  cibuľka jarná 2 kusy  bazalka  petržlenová vňať  horčica kremžská 2 polievkové lyžice  korenie čierne mleté  voda  soľ

Cestoviny uvaríme v slanej vode a scedíme. Brokolicu umyjeme, rozoberiem na ružičky a uparíme. Do hrnca dáme maslo, pretlačené strúčiky cesnaku, nadrobno pokrájanú cibuľku, nasekanú čerstvú bazalku a petržlenovú vňať, horčicu a štipku mletého čierneho korenia. Zohrejeme, aby sa maslo roztopilo. K maslu pridáme široké rezance s brokolicou, pri miernej teplote opatrne všetko premiešame.

2. 

paradajky cherry

Hotové jedlo ozdobíme rozkrojenými čerešňovými paradajkami.

Dobrú chuť!