Mrkvovo zemiakové pyré

Pyré podávame k rôzne upraveným mäsám. Veľmi vhodné je ako farebne zaujímavá príloha pre deti.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

1. 

mrkva 350 gramov  zemiaky 350 gramov  voda

Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Pridáme k nej očistené, umyté a nakrájané zemiaky. Prilejeme zarovno vodu a uvaríme do mäkka.

2. 

maslo 50 gramov  soľ

Vodu čiastočne zlejeme do pripravenej nádoby. Mrkvu a zemiaky rozmačkáme, pridáme maslo a soľ.

3. 

Vymiešame pyré, podľa potreby a požadovanej hustoty prilievame odložený vývar.

Dobrú chuť!

maslo50gramov
mrkva350gramov
soľ-
voda-
zemiaky350gramov