Tvarohový sypaný koláč

Jednoduchá príprava tohto jemného koláča vás iste osloví.

recept,fotorecept,múka polohrubá,tvaroh hrudkovitý,vajce slepačie,mlieko polotučné 1,5%,slivky,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový40gramov
cukor práškový150gramov
kypriaci prášok do pečiva8gramov
maslo-
maslo100gramov
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
múka polohrubá350gramov
slivky-
tvaroh hrudkovitý750gramov
vajce slepačie4kusy

 

Recept

1. Príprava suchej zmesi

múka polohrubá 350 gramov  cukor práškový 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov

Múku zmiešame s cukrom a kypriacim práškom.

2. Príprava tekutej zmesi

tvaroh hrudkovitý 750 gramov  vajce slepačie 4 kusy  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  cukor kryštálový 40 gramov

Tvaroh, vajcia, mlieko a cukor dobre rozmiešame.

3. Vrstvíme

maslo

Plech na pečenie vymastíme maslom. Polovicu suchej zmesi rovnomerne rozložíme.

4. 

Na suchú zmes vylejeme tekutú zmes.

5. 

slivky

Na povrch poukladáme kompótované slivky alebo iné ovocie podľa chuti.

6. 

Rovnomerne rozsypeme druhú polovicu suchej zmesi.

7. 

maslo 100 gramov

Na poslednú vrstvu nastrúhame nahrubo maslo.

8. 

Pečieme 30 až 40 minút v rozohriatej rúre na 180°C.

Dobrú chuť!