Špízy z mletého mäsa

Špízy z mletého mäsa

Pečené špízy servírujeme s prílohami zo zemiakov. Vhodné sú aj k strukovinovým prívarkom a omáčkam.

recept,fotorecept,cibuľa,vajce slepačie,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso,Sezónne recepty

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso500gramov
cibuľa120gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
paprika farebná2kusy
pečivo biele2kusy
soľ-
vajce slepačie3kusy

 

Recept

1. 

pečivo biele 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Rohlíky nakrájame, zalejeme mliekom a necháme chvíľu postáť. Potom ich premiešame a rozdrvíme.

2. 

cibuľa 120 gramov  vajce slepačie 3 kusy  bravčové mleté mäso 500 gramov  soľ  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a pridáme spolu s mletým mäsom, vajíčkami, soľou a korením k rohlíkom. Zmes rukou dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne zmiešali.

3. 

paprika farebná 2 kusy

Farebné papriky vyčistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Zo zmesi mäsa tvarujeme guľky, ktoré napichujeme striedavo s paprikou na špajdľu.

4. 

Špízy uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rozohriatej rúre ich pečieme pri 180°C približne 30 až 40 minút. Prvých 10 minút pečenia ich môžeme prikryť alobalom, potom alobal odstránime a dopečieme.

Dobrú chuť!