Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Klasika z jahôd.

recept,fotorecept,múka polohrubá,múka polohrubá,jahody,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový6polievkových lyžíc
jahody-
kypriaci prášok do pečiva1balíček
maslo-
múka polohrubá6polievkových lyžíc
múka polohrubá-
vajce slepačie6kusov
voda6polievkových lyžíc

 

Recept

1. 

vajce slepačie 6 kusov  cukor práškový 6 polievkových lyžíc  voda 6 polievkových lyžíc  múka polohrubá 6 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček

Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, vmiešame predpísané množstvo vody. Múku premiešame s kypriacim práškom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pripravenú múku s kypriacim práškom zmiešame so žĺtkami, nakoniec zľahka vmiešame sneh.

2. 

maslo  múka polohrubá  jahody

Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pripravenú zmes rovnomerne po plechu rozotrieme. Na povrch cesta poukladáme umyté, odkvapkané, čerstvé jahody.

3. 

Pečieme v rozohriatej rúre, cca 15-20 minút. Upečenú bublaninu pocukrujeme a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť!