Jablková torta

Jablková torta

Rýchly jablkový múčnik s chuťou jesene.

recept,fotorecept,jablká strúhané,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový120gramov
cukor vanilkový20gramov
hrozienka3polievkové lyžice
jablká strúhané400gramov
kypriaci prášok do pečiva3čajové lyžičky
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%150mililitrov
múka hladká-
múka polohrubá350gramov
olej slnečnicový100mililitrov
orechy vlašské mleté100gramov
rum tmavý2polievkové lyžice
vajce slepačie2kusy
škorica mletá1polievková lyžica

 

Recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 2 kusy  jablká strúhané 400 gramov  cukor práškový 120 gramov  olej slnečnicový 100 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov  rum tmavý 2 polievkové lyžice

V mise zmiešame vajcia, cukor, olej, mlieko, rum a ošúpané postrúhané jablká. Všetko dobre premiešame.

2. 

orechy vlašské mleté 100 gramov  hrozienka 3 polievkové lyžice  škorica mletá 1 polievková lyžica  cukor vanilkový 20 gramov  kypriaci prášok do pečiva 3 čajové lyžičky  múka polohrubá 350 gramov

Do zmesi pridáme mleté orechy, hrozienka, škoricu, múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva.

3. Pečieme

maslo  múka hladká

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Rúru vyhrejeme na 170 °C a pečieme cca 40 minút.

Dobrú chuť!