Cisársky trhanec

Trhanec je európska dobrota z nadýchaného jemného cesta opekaného na masle. Podáva sa posypaný cukrom s ovocnými kompótmi.

recept,fotorecept,vaječný žĺtok,mlieko polotučné 1,5%,vaječný bielok,múka hladká,Sladké jedlá,Palacinky

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový30gramov
cukor práškový1čajová lyžička
hrozienka20gramov
maslo30gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hladká200gramov
soľ1štipka
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy

 

Recept

1. 

hrozienka 20 gramov

Hrozienka si namočíme do teplej vody aby zmäkli.

2. 

vaječný žĺtok 3 kusy  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  cukor práškový 30 gramov  soľ 1 štipka  múka hladká 200 gramov

Z vaječných žĺtkov, mlieka, cukru a múky vymiešame hladké cesto. Pridáme štipku soli.

3. 

vaječný bielok 3 kusy

Z vaječných bielkov si vyšľaháme hustý sneh.

4. 

Bielkový sneh jemne vmiešame do cesta.

5. 

maslo 30 gramov

Na väčšej panvici si roztopíme polovicu masla.

6. 

Na roztopené maslo nalejeme polovicu cesta, posypeme rovnomerne polovicou hrozienok a opekáme pomaly do zlatova z oboch strán prikryté pokrievkou.

7. 

cukor práškový 1 čajová lyžička

Opečené cesto roztrháme vareškami na panvici. Pri servírovaní ozdobíme práškovým cukrom. Rovnakým postupom opečieme druhú polovicu cesta.

Dobrú chuť!