Čerešňový koláč s rebarborou

Čerešňový koláč s rebarborou

Recept na prípravu chutného koláča z jemného cesta, čerešní a rebarbory.

recept,fotorecept,čerešne,rebarbora,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

9

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový60gramov
cukor práškový4polievkové lyžice
maslo165gramov
múka hladká350gramov
rebarbora250gramov
soľ¼čajovej lyžičky
vaječný žĺtok3kusy
voda2.5decilitra
čerešne1kilogram
škrob zemiakový3polievkové lyžice

 

Recept

1. 

múka hladká 350 gramov  vaječný žĺtok 3 kusy  maslo 150 gramov  cukor práškový 60 gramov  soľ ¼ čajovej lyžičky

Z múky, masla, vajec, cukru a štipky soli vymiešame cesto.

2. 

Cesto odložíme na pol hodiny do chladničky.

3. 

maslo 15 gramov

Pekáč vymastíme maslom.

4. 

čerešne 1 kilogram

Čerešne umyjeme a vykôstkujeme.

5. 

rebarbora 250 gramov

Z rebarbory ošúpeme vrchné vlákna a nakrájame ju na malé kúsky. Pridáme k čerešniam.

6. 

cukor práškový 4 polievkové lyžice

K ovociu pridáme cukor a zamiešame.

7. 

voda 2.5 decilitra  škrob zemiakový 3 polievkové lyžice

V studenej vode vymiešame škrob a prilejeme k ovociu.

8. 

Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme do približného tvaru plechu na pečenie. Položíme na pekáč a roztiahneme ku krajom do takej výšky, aby nepretiekla plnka. Ovocnú zmes vylejeme na cesto a rovnomerne rozložíme po celom povrchu.

9. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!