Kotlíkový guláš bez kotlíka

Kotlíkový guláš bez kotlíka

Guláš zo sporáka na veľkú rodinnú oslavu.

recept,fotorecept,cibuľa,hovädzie lýtko - močing,bravčové pliecko,Mäsové polievky,Maďarská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové

Mäsové polievky

Maďarská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové pliecko1.5kilogramu
cesnak20gramov
cibuľa1.5kilogramu
hovädzie lýtko - močing1.5kilogramu
korenie gulášové2čajové lyžičky
korenie majorán sušený-
korenie čierne mleté1čajová lyžička
masť bravčová125gramov
paprika150gramov
paprika červená mletá6čajových lyžičiek
papriková pasta - pikantná-
paradajky sterilizované400gramov
soľ6čajových lyžičiek
voda200mililitrov
voda2litre
zemiaky1.5kilogramu

 

Recept

1. Cibuľový základ

cibuľa 1.5 kilogramu  masť bravčová 125 gramov  voda 200 mililitrov

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno. Vo veľkom hrnci rozpustíme masť, pridáme cibuľu a 10 minút premiešavame. Dolejeme vodu a cibuľu za občasného premiešania necháme ďalších 10 minút pod pokrievkou podusiť.

2. Hovädzie mäso

hovädzie lýtko - močing 1.5 kilogramu

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Pridáme ho k cibuli, premiešavame kým sa mäso zatiahne.

3. 

soľ 3 čajové lyžičky  korenie gulášové 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 6 čajových lyžičiek

Hrniec odstavíme z ohňa a primiešame soľ a koreniny.

4. 

voda 2 litre

Mäso zalejeme zohriatou vodou a varíme za občasného miešania pod pokrievkou 60 minút.

5. Bravčové mäso

bravčové pliecko 1.5 kilogramu  paprika 150 gramov  cesnak 10 gramov

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Pridáme ho k hovädziemu mäsu spolu s pretlačeným cesnakom a umytou, vyčistenou zelenou paprikou, jednou v celku a ostatnou nakrájanou. Všetko spolu ďalej varíme 30 minút.

6. 

zemiaky 1.5 kilogramu  paradajky sterilizované 400 gramov

Zemiaky očistíme a umyjeme. Jeden väčší zemiak si odložíme v celku do misky s vodou. Ostatné zemiaky pokrájame na kocky a pridáme ich k takmer uvarenému mäsu. Paradajky pokrájame a spolu s pretlakom v ktorom boli konzervované ich tiež pridáme k mäsu. Varíme do zmäknutia zemiakov cca 20 minút.

7. 

cesnak 10 gramov  soľ 3 čajové lyžičky  papriková pasta - pikantná  korenie majorán sušený

Na záver do gulášu pridáme na kašu postrúhaný zemiak, ktorý sme si odložili. Dochutíme ďalším pretlačeným cesnakom, dosolíme, pridáme podľa chuti pikantnú paprikovú pastu a majorán. Necháme prevrieť a naložíme si prvú - degustačnú porciu.

Dobrú chuť!