Cviklová polievka

Cviklová polievka

Neodolateľne červená a zdravá cviklová polievka doplní telu potrebné vitamíny.

recept,fotorecept,cvikla - červená repa,syr Feta,Zeleninové polievky,Bezlepkové

Zeleninové polievky

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bujón zeleninový10gramov
citrónová šťava1polievková lyžica
cvikla - červená repa600gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
paradajky300gramov
soľ1čajová lyžička
syr Feta200gramov
voda2litre

 

Recept

1. 

cvikla - červená repa 600 gramov  voda 2 litre

Cviklu ošúpeme a uvaríme do mäkka vo vriacej vode cca 45 minút.

2. 

bujón zeleninový 10 gramov

Z cvikového vývaru odoberieme 750 ml do menšieho hrnca. Necháme zovrieť a rozpustíme v ňom jeden zeleninový bujón.

3. 

paradajky 300 gramov

Paradajky obaríme horúcou vodou a ošúpeme.

4. 

citrónová šťava 1 polievková lyžica

Do vývaru vložíme na kocky nakrájanú uvarenú cviklu. Pridáme šťavu z polovice citróna. 5 minút povaríme.

5. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Do polievky pridáme na menšie kúsky nakrájané rajčiny a ešte 10 minút povaríme. Polievku osolíme a ponorným mixérom rozmixujeme. Jemne okoreníme.

6. 

syr Feta 200 gramov

Polievku servírujeme s kockami syru Feta.

Dobrú chuť!