Opité želatínové rezy

Opité želatínové rezy

Málo cesta, želatína, veľa ovocia a ešte viac šľahačky.

recept,fotorecept,želé tortové číre - prášok,ovocie rôzne,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový100gramov
cukor práškový80gramov
kypriaci prášok do pečiva10gramov
likér karamelový2polievkové lyžice
maslo130gramov
maslo-
múka hladká300gramov
múka hladká-
ovocie rôzne700gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
stužovač šľahačky10gramov
vajce slepačie1kus
voda300mililitrov
víno červené suché150mililitrov
želé tortové číre - prášok75gramov

 

Recept

1. Príprava cesta

múka hladká 300 gramov  cukor práškový 80 gramov  vajce slepačie 1 kus  maslo 130 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

Múku vymiešame s cukrom, vajcom, maslom a práškom do pečiva.

2. 

maslo  múka hladká

Vypracujeme cesto, polovicu cesta vyvaľkáme, preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 15 minút na 180 °C.

3. Pečieme

Tým istým spôsobom upečieme druhú polovicu cesta.

4. Želatínová plnka

želé tortové číre - prášok 75 gramov  cukor kryštálový 100 gramov  voda 300 mililitrov  víno červené suché 150 mililitrov

Želé v prášku zmiešame s cukrom, vodou a červeným vínom. Privedieme do varu.

5. Nakrájame ovocie

ovocie rôzne 700 gramov

Na menšie kúsky nakrájané ovocie dáme do misky. Tretinu ovocia odložíme bokom na záverečné zdobenie.

6. Želatínu spojíme s ovocím

Ovocie v miske zalejeme horúcou želatínovou zmesou. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Misku uložíme do chladničky, želé nám pomaly (občasným premiešaním) stuhne.

7. Želatínu nanesieme na korpus

Stuhnuté želé opatrne nanesieme na korpus. Prikryjeme druhým korpusom.

8. Zakryjeme šľahačkou

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 10 gramov  likér karamelový 2 polievkové lyžice

Smotanu vyšľaháme spolu s pridaním stužovača do tuha. Do šľahačky pridáme karamelový likér. Nanesieme ju na horný korpus. Posypeme zvyšnými kúskami ovocia.

Dobrú chuť!