Tekvicové fašírky s mäsom

Tekvicové fašírky s mäsom

Chutné zeleninovo-mäsové fašírky.

recept,fotorecept,tekvica maslová,cibuľa,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso570gramov
cibuľa350gramov
korenie kurkuma1polievková lyžica
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
múka hladká100gramov
olej slnečnicový150mililitrov
petržlenová vňať2polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
strúhanka100gramov
tekvica maslová450gramov
vajce slepačie3kusy

 

Recept

1. Tekvicu postrúhame

tekvica maslová 450 gramov

Tekvicu ošúpeme, vydlabeme jadierka, dužinu nastrúhame nahrubo.

2. Pridáme cibuľu

cibuľa 350 gramov

Do nastrúhanej tekvice pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

3. Primiešame mleté mäso

bravčové mleté mäso 570 gramov  petržlenová vňať 2 polievkové lyžice  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie kurkuma 1 polievková lyžica

Do zmesi primiešame mleté mäso, nasekanú petržlenovú vňať, okoreníme a osolíme.

4. 

múka hladká 100 gramov  strúhanka 100 gramov  vajce slepačie 3 kusy

Zapracujeme múku, strúhanku a vajcia. Všetko spolu poriadne premiešame.

5. Vysmážame

olej slnečnicový 150 mililitrov

Na panvici smažíme fašírky 5 minút pod pokrievkou, obrátime a 5 minút smažíme bez pokrievky.

6. Servírujeme

Podávame teplé so zemiakovým alebo zelerovým pyré.

Dobrú chuť!