Zemiakové knedle

Zemiakové knedle

Klasické domáce knedle s cibuľkou ako príloha k hlavnému jedlu.

recept,fotorecept,zemiaky,múka polohrubá,pšeničná krupica (detská dehydrovaná),Knedle,Bezlaktózové

Knedle

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa2kusy
múka polohrubá200gramov
olej slnečnicový3polievkové lyžice
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)100gramov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie2kusy
zemiaky800gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 800 gramov

Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred.

2. 

Na druhý deň ich olúpeme a nastrúhame na strúhadle na dosku.

3. 

múka polohrubá 200 gramov  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 100 gramov  vajce slepačie 2 kusy

Zemiaky zasypeme múkou, krupicou, pridáme soľ, vajcia.

4. 

Rukami poriadne prepracujeme cesto, až sa všetko spojí a nelepí. Vyformujeme valček, ktorý nakrájame na štyri časti.

5. 

soľ 1 čajová lyžička

Vložíme do vriacej slanej vody a varíme na mierom ohni asi 15-20 minút. Počas varenia jemne premiešame, aby sa knedle neprilepili na dno a vyplávali na povrch.

6. 

Po dovarení knedle prepláchneme studenou vodou, aby neboli na povrchu lepkavé. Necháme vychladnúť.

7. 

cibuľa 2 kusy  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Cibuľu nakrájame na drobno. Osmažíme na oleji do zlatova. Popri smažení cibuľu jemne osolíme.

8. 

Knedle nakrájame na plátky a pri servírovaní dáme na každý plátok knedle trošku osmaženej cibuľky.

Dobrú chuť!