Americké zemiaky

Americké zemiaky

Vynikajúca, chrumkavá, slaná zemiaková príloha.

recept,fotorecept,zemiaky,Zemiakové prílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zemiakové prílohy

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

olej slnečnicový4polievkové lyžice
soľ-
voda-
zemiaky1500gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 1500 gramov  voda  soľ

Celé, stredne veľké zemiaky dobre umyjeme, prípadne vykrojíme z nich špinavšie časti - očká a podobne. Takto pripravené ich uvaríme vo vode so soľou do polomäkka. Približne 15 - 20 minút, závisí to od veľkosti zemiakov aké použijeme.

2. 

Vodu zlejeme a zemiaky po dĺžke pokrájame na štvrtiny až osminy - tak ako sa nám podarí. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

3. 

olej slnečnicový 4 polievkové lyžice

Pripravené zemiaky povrchu ľahko polejeme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 250°C približne 45 minút. Počas pečenie ich niekoľkokrát na plechu pomocou kuchynského náčinia obraciame. Po upečení ich podľa chuti posolíme.

Dobrú chuť!