Rybacia polievka

Rybacia polievka

Lahká rybacia polievka z kapra.

recept,fotorecept,kapor obyčajný,mrkva,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Mäsové polievky,Bezlepkové

Mäsové polievky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa2kusy
kapor obyčajný-
korenie čierne celé-
mrkva4kusy
petržlen1kus
smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
soľ-
soľ zeleninová-
vaječný žĺtok1kus
zeler¼kusu

 

Recept

1. 

kapor obyčajný  mrkva 4 kusy  cibuľa 2 kusy  petržlen 1 kus  zeler ¼ kusu  korenie čierne celé  soľ  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov  vaječný žĺtok 1 kus  soľ zeleninová

Kapra (hlavu, chvost, časť mäsa, môže byť aj celý kapor pri varení pre viac ľudí) pol hodinu povaríme. Do vývaru pridáme zeleninu, korenie, soľ. Na záver dochutíme sladkou smotanou v ktorej sme rozmiešali jeden vaječný žĺtok. Pridáme podla chuti podravku a petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!