Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo s unikátnou chuťou, vysokou energetickou hodnotou a pozitívnym vplyvom na tráviaci trakt.

recept,fotorecept,zemiaky,bryndza,Cestoviny,Slovenská kuchyňa

Cestoviny

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bryndza200gramov
múka hrubá200gramov
slanina údená200gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
soľ¼čajovej lyžičky
voda-
zemiaky800gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 800 gramov  soľ ¼ čajovej lyžičky  múka hrubá 200 gramov  voda

Zemiaky očistíme, postrúhame, pridáme múku, soľ, a toľko vody, aby cesto na halušky bolo mierne riedke. Dobre premiešame. Cesto necháme 20 minút odstáť, znovu premiešame.

2. 

Vytvarujeme z cesta halušky použitím špeciálneho sitka alebo ukrajujeme cesto z doštičky. Varíme 8 minút v slanej vode.

3. 

Halušky precedíme a prepláchneme vlažnou vodou.

4. 

bryndza 200 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov

Z bryndze a kyslej smotany vymiešame hmotu, ktorú pridáme do hlaušiek.

5. 

slanina údená 200 gramov

Údenú slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Porciu bryndzových halušiek posypeme oškvarkami a zľahka polejeme teplým výpekom.

Dobrú chuť!