Kurací ramen

Kurací ramen

Vynikajúca japonská polievka.

recept,fotorecept,kuracie prsia,pór,hliva ustricová,hrášok,vajce slepačie,Mäsové polievky,Japonská kuchyňa,,Bezlaktózové

Mäsové polievky

Japonská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bujón kurací10gramov
cesnak2strúčiky
cestoviny - rezance polievkové125gramov
hliva ustricová150gramov
hrášok250gramov
kuracie prsia500gramov
mrkva20gramov
olej olivový4polievkové lyžice
pór70gramov
soľ½čajovej lyžičky
sójová omáčka4polievkové lyžice
vajce slepačie3kusy
voda2.5litra
zázvor koreň30gramov

 

Recept

1. Príprava kuracieho vývaru

kuracie prsia 500 gramov  voda 2.5 litra  soľ ½ čajovej lyžičky  bujón kurací 10 gramov

Kuracie prsia opečieme v suchom hrnci, zalejeme vodou, osolíme a  varíme cca 30 minút, tak aby sa nám voda odparila a ostalo nám približne 1,5 litra vývaru. Mäso vyberieme, položíme na tanier a zakryjeme. Do vývaru pridáme kocku bujónu, privedieme do varu a odstavíme.

2. 

pór 70 gramov  mrkva 20 gramov  zázvor koreň 30 gramov  cesnak 2 strúčiky  olej olivový 4 polievkové lyžice

Pór, zázvor, mrkvu, cesnak očistíme a pokrájame. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme zeleninu, jemne ju popražíme.

3. 

Zeleninu zalejeme vývarom a varíme 15 minút.

4. 

sójová omáčka 4 polievkové lyžice

Pridáme sójovú omáčku a prevaríme.

5. 

Vývar scedíme a rozdelíme na polovicu.

6. 

hliva ustricová 150 gramov  hrášok 250 gramov  cestoviny - rezance polievkové 125 gramov

V jednej polovici 8 minút povaríme hlivu, ktorú následne vyberieme. Do toho istého vývaru vložíme hrášok, rezance, povaríme 5 minút. Odstavíme a vložíme k rezancom a hrášku kuracie mäso aby sa pred podávaním zohrialo.

7. 

vajce slepačie 3 kusy

Vajíčka uvaríme na tvrdo, ochladíme, ošúpeme a pokrájame na polovice.

8. Servírujeme

Mäso nakrájame na plátky a poukladáme na okraj taniera. Do stredu naložíme husté rezance s hráškom. Na opačný okraj taniera položíme vajíčko, hlivu. Všetko na tanieri zalejeme druhou polovicou horúceho vývaru, v množstve podľa chuti. Posypeme pokrájanou lahôdkovou cibuľkou. Polievka by mala byť hustejšia. Konzumujeme ju jedálenskými paličkami. Tekutinu podľa ázijskej tradície vypijeme, prípadne európsky zjeme veľkou lyžicou.

Dobrú chuť!