Kuracie prsia plnené mozzarellou s bazalkou

Kuracie prsia plnené mozzarellou s bazalkou

Pozrite ako jednoducho sa dá pripraviť vizuálne a chuťovo zaujímavý pokrm zo surovín ktoré každý pozná a zbožňuje. Napriek tomu s týmto receptom uspejete pri romantickej večeri, rodinnom obede aj u detí.

recept,fotorecept,paprika červená,bazalka,syr Mozzarella,kuracie prsia,Kuracie mäso,Talianska kuchyňa,Bezlepkové

Kuracie mäso

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka1lístok
cesnak2strúčiky
korenie biele mleté-
korenie grilovacie-
kuracie prsia600gramov
olej olivový20mililitrov
paprika červená½kusu
soľ0
syr Mozzarella60gramov

 

Recept

1. Príprava plnky

paprika červená ½ kusu  bazalka 1 lístok  cesnak 2 strúčiky  syr Mozzarella 60 gramov

Umyjeme papriku, očistíme a nakrájame na veľmi malé kocky. Bazalku umyjeme a tiež ju nakrájame nadrobno. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Mozzarellu necháme odkvapkať a nakrájame ju na malé kocky.

2. 

soľ  korenie biele mleté

Všetko spolu zmiešame, okoreníme a osolíme.

3. Plníme

kuracie prsia 600 gramov  olej olivový 20 mililitrov  soľ  korenie grilovacie

Kuracie prsia pozdĺžne nakrojíme aby sme vytvorili vrecká. Zmesou plníme kuracie prsia a uzavrieme špáradlami. Mäso zvonku osolíme a okoreníme. Opekáme na rozohriatom oleji z každej strany cca 6 minút.

Dobrú chuť!