Jablkový koláč

Jablkový koláč

Sezónny jablkový koláč.

recept,fotorecept,jablká strúhané,Koláče,Bezlaktózové

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový500gramov
cukor vanilkový20gramov
jablká strúhané-
kypriaci prášok do pečiva12gramov
múka polohrubá400gramov
tuk stužený - margarín250gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy

 

Recept

1. 

Na prípravu potrebujeme vajíčka, práškový cukor, polohrubú múku, prášok do pečiva, strúhané jablká, vanilkový cukor a rastlinný tuk.

2. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 250 gramov  tuk stužený - margarín 250 gramov  múka polohrubá 400 gramov  kypriaci prášok do pečiva 12 gramov

Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme maslo, alebo rastlinný tuk, polohrubú múku a prášok do pečiva. Vypracujeme cesto. Urobíme dva bochníky. Jeden odložíme na hodinu do chladničky.

3. 

Nechladený bochník rozvaľkáme a rozprestrieme na vymastený plech.

4. 

jablká strúhané

Na cesto rozprestrieme strúhané jablká.

5. 

vaječný bielok 4 kusy  cukor vanilkový 20 gramov  cukor práškový 250 gramov

Vychladené cesto nastrúhame do misky a k nemu pridáme vyšlahané bielky s vanilkovým a práškovým cukrom.

6. 

Rozotrieme jemne na jablká.

7. 

Pečieme 20 minút v rozohriatej rúre na 180°C.

8. 

Pocukrujeme.

9. 

Jemný koláč opatrne krájame ostrým nožom.

Dobrú chuť!