Údené s hrachovým pyré v parnom hrnci

Údené s hrachovým pyré v parnom hrnci

Jednoducho a ľahko pripravený chutný obed s obľúbeným údeným mäsom.

recept,fotorecept,hrášok,mäso údené,cesnak,Bravčové mäso,Parný hrniec,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak-
hrášok1000gramov
mlieko polotučné 1,5%2decilitre
mäso údené400gramov
soľ-

 

Recept

1. Parenie hrášku a údeného

hrášok 1000 gramov  mäso údené 400 gramov

Do spodnej nádoby parného hrnca vysypeme mrazený alebo čerstvý hrach. Do vrchnej nádoby položíme údené mäso. Čas parenia nastavíme na 40 minút. Všetko spolu paríme 30 minút. Po uplynutí času parenia misku s hrachom odoberieme a údené mäso paríme ďalej.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 2 decilitre  soľ  cesnak

Hrach vsypeme do hrnca, pridáme mlieko, podľa chuti soľ a pretlačený cesnak. Všetko spolu zmixujeme. Ak chceme pyré redšie môžeme pridať v potrebnom množstve vývar, ktorý nám vznikol v odkvapkávacej nádobe parného hrnca.

Dobrú chuť!