Pečené buchty s lekvárom

Pečené buchty s lekvárom

Domáce buchty obmäkčia aj najväčších brbľošov.

recept,fotorecept,múka polohrubá,droždie čerstvé,lekvár slivkový,Sladké jedlá

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

32

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kategórie

Sladké jedlá  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový3polievkové lyžice
droždie čerstvé42gramov
lekvár slivkový-
maslo150gramov
mlieko polotučné 1,5%½litra
múka polohrubá1000gramov
soľ-
vaječný žĺtok1kus

 

Recept

1. Príprava ingrediencií

múka polohrubá 1000 gramov  mlieko polotučné 1,5% ½ litra  droždie čerstvé 42 gramov  cukor kryštálový 3 polievkové lyžice  maslo 150 gramov  vaječný žĺtok 1 kus  soľ

Do hrnčeka si zarobíme kvások z droždia, teplého mlieka (z mlieka pripraveného), cukru a 1 PL múky (z múky pripravenej). Maslo roztopíme.

2. 

Do múky dáme štipku soli, žĺtok, vlejeme roztopené maslo, zarobený kvások a zvyšné mlieko. Všetko spolu dobre vymiesime a necháme v mise kysnúť.

3. 

Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 2 polovice.

4. 

lekvár slivkový

Jednu polovicu cvesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na kocky. Do stredu každej položíme primerané množstvo lekváru, spojíme rohy cesta a okraje tak, aby nám vznikli buchty a nebolo vidieť lekvár.

5. 

Buchty kladieme jednu vedľa druhej na plech vyložený papierom na pečenie (prípadne vymastený a múkou vysypaný plech). Tak isto postupujeme pri spracovaní druhej polovice cesta. Buchty kladieme vedľa seba na tesno, nenechávame medzi nimi medzery. Po zaplnení plechu (pekáča) necháme buchty cca 15 minút ešte dokysnúť. Potrieme ich po vrchu rozšľahaným vajíčkom.

6. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

7. 

Po upečení buchty pocukrujeme a keď vychladnú podávame. Oddeľujeme ich od seba najlepšie rukou, jednu od druhej.

Dobrú chuť!