Pečené zemiaky s bryndzou

Pečené zemiaky s bryndzou

Skutočne dobrá dobrotka.

recept,fotorecept,zemiaky,bryndza,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bryndza125gramov
olej repkový50mililitrov
smotana kyslá (14-18% tuku)100mililitrov
soľ-
zemiaky1000gramov

 

Recept

1. Pečenie zemiakov

zemiaky 1000 gramov  olej repkový 50 mililitrov  soľ

Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na mesiačiky. Vysypeme na plech a polejeme olejom. Na najvyššom stupni v rúre upečieme. Zemiaky počas pečenie niekoľkokrát obraciame. Podľa chuti osolíme a premiešame.

2. Servírujeme

bryndza 125 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 100 mililitrov

Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou. Podávame na teplých pečených zemiakoch.

3. 

Dobrú chuť!