Moravský vrabec

Moravský vrabec

Česká klasika, bravčové stehno s kyslou kapustou a knedľou.

recept,fotorecept,bravčové stehno,cibuľa,cibuľa,kapusta kvasená,Bravčové mäso,Česká kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Česká kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové stehno600gramov
cesnak6strúčikov
cibuľa600gramov
cukor kryštálový1polievková lyžica
kapusta kvasená500gramov
korenie rasca celá½čajovej lyžičky
korenie rasca drvená¼čajovej lyžičky
masť bravčová1polievková lyžica
ocot2polievkové lyžice
olej slnečnicový2polievkové lyžice
soľ¼čajovej lyžičky
voda2decilitre

 

Recept

1. Príprava mäsa

bravčové stehno 600 gramov  cesnak 6 strúčikov  korenie rasca drvená ¼ čajovej lyžičky  soľ ¼ čajovej lyžičky

Mäso pokrájame na väčšie kúsky. Premiešame s cesnakom, soľou a rascou. Necháme v chlade odležať aspoň 4 hodiny.

2. 

cibuľa 300 gramov  voda 2 decilitre  masť bravčová 1 polievková lyžica

Mäso zatiahneme na panvici alebo priamo v pekáči pri 250 stupňoch 10-15 minút. Potom pridáme na hrubo nakrájanú cibuľu, premiešame a prikryté pečieme pri 180 stupňoch cca hodinu.

3. 

Odkryjeme, premiešame a necháme zapiecť do ružova pri 250 stupňoch 10-15 minút.

4. Príprava kapusty

cibuľa 300 gramov  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  korenie rasca celá ½ čajovej lyžičky  ocot 2 polievkové lyžice  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  kapusta kvasená 500 gramov

Kvasenú bielu kapustu scedíme a na troch miestach prekrojíme, aby vznikli kratšie kúsky. Cibuľu zľahka osmažíme na oleji. Pridáme kapustu, rascu a dusíme 30 minút. Pred koncom dochutíme octom a cukrom.

Dobrú chuť!