Demikát so zemiakmi

Demikát so zemiakmi

Výborná bryndzová polievka pre celú rodinu.

recept,fotorecept,zemiaky,bryndza,Zeleninové polievky

Zeleninové polievky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bryndza250gramov
chlebové krutóny-
cibuľa100gramov
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
paprika červená mletá1čajová lyžička
smotana sladká na varenie100mililitrov
soľ1čajová lyžička
voda1liter
zemiaky300gramov

 

Recept

1. Varenie zemiakovo - cibuľového základu

zemiaky 300 gramov  cibuľa 100 gramov  voda 1 liter  soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

Zemiaky a cibuľu očistíme. Zemiaky nakrájame na menšie kocky, cibuľu na jemno, vložíme do hrnca a prilejeme vodu. Pridáme soľ, rascu, papriku a varíme do zmäknutia zemiakov.

2. Príprava opekaného pečiva - chlebových krutónov

chlebové krutóny

Chlieb alebo pečivo nakrájame na malé kocky a nasucho, prípadne na troche masla opečieme na panvici.

3. Hlavná zložka demikátu

bryndza 250 gramov  smotana sladká na varenie 100 mililitrov

Bryndzu rozmiešame so smotanou, pridáme 1 - 2 naberačky vývaru zo základu polievky a znovu premiešame. Vzniknutú tekutú bryndzu vlejeme do do hrnca k zemiakovo - cibuľovému základu. Necháme zovrieť a hneď odstavíme.

4. Servírujeme

Podávame s opečenými kúskami chleba alebo pečiva. Podľa chuti môžeme pridať aj nasekanú petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!