Zubáč na provensálsky spôsob

Zubáč na provensálsky spôsob

recept,fotorecept,zubáč,korenie provensálske,Hlavné jedlá z rýb,Bezlepkové,Bezlaktózové

Hlavné jedlá z rýb

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

korenie provensálske1polievková lyžica
korenie čierne mleté-
olej olivový-
olej slnečnicový-
pór1kus
slanina údená150gramov
soľ-
soľ zeleninová-
voda2decilitre
víno biele polosladké2decilitre
zemiaky500gramov
zubáč600gramov

 

Recept

1. 

zubáč 600 gramov  zemiaky 500 gramov  pór 1 kus  slanina údená 150 gramov  korenie provensálske 1 polievková lyžica  korenie čierne mleté  soľ  soľ zeleninová  olej olivový  olej slnečnicový

Na prípravu budeme potrebovať: filé zo zubáča, zemiaky, pór, slaninu, olej, soľ, korenie, provensálske korenie,

2. 

Pór pokrájame na tenké kolieska, slaninu na rezančeky a spoločne osmažíme na troche oleja.

3. 

Zubáča vykostíme a upravíme na filé, ktoré osolíme, okoreníme čiernym korením a posypeme provensálskym korením. Na pekáč vymastený olivovým olejom poukladáme filé zo zubáča a na tenké kolieska nakrájané zemiaky. Zemiaky posypeme podravkou a provensálskym korením.

4. 

víno biele polosladké 2 decilitre  voda 2 decilitre

Rozložíme osmaženú zmes slaniny a póru, podlejeme trochou vody alebo bieleho vína a dáme zapiecť na 30 minút.

Dobrú chuť!