Burizónové karamelové guľôčky

Burizónové karamelové guľôčky

Jednoduchá sladká pochúťka pre deti i dospelých.

recept,fotorecept,cukor kryštálový,mlieko sladené zahustené (kondenzované),maslo,burizóny ryžové,Cukrovinky,Vianočné recepty,Nepečené,Bezlepkové

Cukrovinky

Kuchtil

Počet porcií

60

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

burizóny ryžové210gramov
cukor kryštálový350gramov
maslo300gramov
mlieko sladené zahustené (kondenzované)397gramov

 

Recept

1. Karamel

cukor kryštálový 350 gramov

Cukor nasypeme do hrnca a za stáleho miešania skaramelizujeme. Rozpustíme aj tie najmenšie hrudky, ktoré sa nám môžu pri karamelizovaní vytvoriť.

2. Karamelizujeme kondenzované sladené mlieko

mlieko sladené zahustené (kondenzované) 397 gramov

Do skaramelizovaného cukru pomaly prilievame kondenzované sladené mlieko z plechovky, miešame do rozpustenia zmesi, ktorá nám priliatím mlieka vznikne.

3. Pridáme maslo

maslo 300 gramov

Do horúcej zmesi pridáme maslo a miešame do rozpustenia masla.

4. Pridávame burizóny

burizóny ryžové 210 gramov

Zmes odstavíme z ohňa a vsypeme burizóny (3 vrecká). Dobre premiešame. Zmes necháme 15 minút mierne vychladnúť. Počas chladnutia často premiešavame.

5. Tvoríme guľôčky

Zo zmesi tvoríme guľôčky v rukách, ktoré si čas od času opláchneme studenou vodou.

6. 

Skladujeme v chlade. Guľôčky je najlepšie vytvoriť 2 - 3 dni pred podávaním.

Dobrú chuť!