Pohánkové kolieska s džemom

Pohánkové kolieska s džemom

Suché pečivo z pohánkovej múky má špecifickú chuť. Nie je také hladké na jazyku ako klasické pečivo z bielej múky, avšak túto chuťovú drobnosť vyvažujú pozitíva konzumácie pohánky. Podávame s dobrým teplým čajom.

recept,fotorecept,pohánková múka,Suché pečivo,Bezlepkové,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový50gramov
džem jahodový-
kypriaci prášok do pečiva½čajovej lyžičky
maslo120gramov
med50gramov
pohánková múka250gramov
vajce slepačie1kus
škorica mletá1čajová lyžička

 

Recept

1. 

pohánková múka 250 gramov  maslo 120 gramov  cukor práškový 50 gramov  med 50 gramov  vajce slepačie 1 kus  škorica mletá 1 čajová lyžička  kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky

Do misy nasypeme pohánkovú múku, pridáme zmäknuté maslo a ostatné uvedené ingrediencie.

2. 

Vypracujeme kompaktné cesto, kroré necháme v chlade 12 hodín odpočívať.

3. 

Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie na hrúbku asi 3-4 mm.

4. 

Vykrajujeme kolieska, do ktorých môžeme odtlačiť ľubovoľný vzor.

5. 

Kolieska pomocou nožíka preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

6. 

Pečieme 10 min. pri teplote 170°C.

7. 

džem jahodový

Vychladené kolieska spájame džemom.

Dobrú chuť!