Čokoládová krtkova torta

Čokoládová krtkova torta

Neutíchajúca popularita tejto skvelej klasickej torty, ktorá sa stala tradíciou mnohých generácií nás nenechala ľahostajných. Preto sme pripravili aj my preverený recept na jej prípravu. Je skutočne vynikajúca a jej príprava nenáročná, mňam!

recept,fotorecept,čokoláda,čokoláda,banány,mascarpone,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kategórie

Torty  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

banány4kusy
cukor kryštálový140gramov
kakao - prášok40gramov
kypriaci prášok do pečiva1balíček
mascarpone500gramov
maslo80gramov
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%70mililitrov
múka polohrubá170gramov
múka polohrubá-
olej slnečnicový80mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)300mililitrov
soľ1štipka
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov
čokoláda130gramov

 

Recept

1. 

vaječný bielok 5 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor kryštálový 140 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3. 

maslo 80 gramov  olej slnečnicový 80 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 70 mililitrov

Do žĺtkov zašľaháme zmäknuté maslo, olej a trochu mlieka.

4. 

kakao - prášok 40 gramov  čokoláda 80 gramov

Vmiešame kakao a mierne vychladenú čokoládu, ktorú sme rozpustili na pare.

5. 

múka polohrubá 170 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček

Vmiešame múku s rozmiešaným kypriacim práškom.

6. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

7. 

maslo  múka polohrubá

Formu na pečenie vymažeme maslom a vysypeme múkou.

8. 

Cesto vylejeme do formy.

9. 

Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.

10. 

Do vychladeného korpusu vydlabeme priehlbinu tak, aby nám na dne ostala časť korpusu a po bokoch tiež v šírke cca 1,5 cm.

11. 

banány 4 kusy

Do priehlbiny poukladáme banány.

12. 

mascarpone 500 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 300 mililitrov

Do misy vložíme mascarpone a prilejeme smotanu na šľahanie. Vyšľaháme.

13. 

čokoláda 50 gramov

Čokoládu najemno postrúhame...

14. 

... a zamiešame do krému.

15. 

Krém navrstvíme na banány a vytvarujeme do tvaru kopčeka.

16. 

Krém posypeme pomrveným korpusom, ktorý sme vydlabali pri tvorbe priehlbiny.

Dobrú chuť!