Vínové koláčiky

Vínové koláčiky

Malé chrumkavé koláčiky s veľmi charakteristickou chuťou vďaka netypickej surovine - vínu. Použite svoje obľúbené víno a verte že môže byť ako biele, tak aj červené. Sú vhodné napríklad k čaju alebo káve ako malé spestrenie všedného rituálu.

recept,fotorecept,víno biele,Suché pečivo,Bezlaktózové,Talianska kuchyňa,Vianočné recepty

Suché pečivo

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

100

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový250gramov
múka hladká500gramov
olej olivový160gramov
víno biele150gramov

 

Recept

1. 

víno biele 150 gramov  cukor kryštálový 150 gramov  olej olivový 160 gramov

Do väčšej misy si pripravíme víno, olej a cukor.

2. 

múka hladká 500 gramov

Postupne pridávame múku a miešame metličkou. Keď cesto začne hustnúť, vymeníme metličku za varechu, alebo použijeme kuchynského robota.

3. 

Hotové cesto necháme postáť 20 minút zabalené vo fólii.

4. 

cukor kryštálový 100 gramov

Menšie kúsky cesta vaľkáme do tvaru tenkého valčeka a na prste z neho tvarujeme "prstienky". Konce jemne stlačíme aby sa spojili.

5. 

Pred odložením na plech ešte každý kúsok "namočíme" do kryštálového cukru jednou stranou.

6. 

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!