Klasická kuracia polievka

Klasická kuracia polievka

Kuracia polievka je skvelá, zahreje telo a ako sa hovorí pohladí dušu. Milujú ju deti i dospelí. Chutná hlavne v jesenných a zimných mesiacoch, zvlášť je priam ozdravujúca počas chrípky i nádchy. Na jej prípravu môžeme použiť rôznu koreňovú zeleninu podľa chuti a teda hlavne dobré farmárske kurča. Kurča do polievky dávame celé, avšak ak sa nám zdá, že bude v polievke mäsa priveľa môžeme vykrojiť prsia, ktoré neskôr použijeme na iný pokrm.

recept,fotorecept,kurča,Mäsové polievky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Mäsové polievky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak4strúčiky
cibuľa1kus
korenie čierne mleté-
kurča1kus
mrkva4kusy
petržlen2kusy
petržlenová vňať-
soľ-
voda-
zeler½kusu
zemiaky2kusy

 

Recept

1. 

mrkva 4 kusy  petržlen 2 kusy  zeler ½ kusu  zemiaky 2 kusy  cibuľa 1 kus  cesnak 4 strúčiky  petržlenová vňať  kurča 1 kus  voda  soľ  korenie čierne mleté

Zeleninu očistíme, kurča umyjeme a vložíme do hrnca. Prilejeme vodu zarovno ingrediencií. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, prípadne trochu mletej červenej papriky a ak chceme trošku kurkumy. Zakryjeme hrniec a pomaly privedieme do varu.

2. 

Polievku varíme pomaly najmenej 1 hodinu.

3. 

Vývar zlejeme.

4. 

Zeleninu vyberieme a mäso z kurčaťa oberieme. Takto oddelene aj polievku skladujeme. Nikdy neskladujeme nakrájanú zeleninu, mäso a vývar spolu zamiešané, polievka môže rýchlo skysnúť aj keď je uložená v chladničke.

5. 

Na porciu polievky nakrájame primerané množstvo zeleniny, pridáme kuracie mäso a zalejeme horúcim vývarom. Podľa chuti môžeme do polievky pridať i uvarené polievkové cestoviny. Cestoviny pridávame zvyčajne vtedy, ak varíme polievku bez vyššie uvedených zemiakov.

Dobrú chuť!