Batátové hranolky

Batátové hranolky

    

Overený recept na jemne dochutené chrumkavé hranolky zo sladkých zemiakov pečených v rúre. Batáty sú nielen chutné, ale aj výživné. Tieto hranolky si najlepšie vychutnáte ešte teplé, chvíľku po dopečení.

recept,fotorecept,zemiaky sladké - batáty,Zemiakové prílohy,Bezlaktózové,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty

Zemiakové prílohy

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

Recept

1. 

zemiaky sladké - batáty 500 gramov

Väčší babtát ošúpeme a nakrájame na podobne veľké hranolky.

2. 

Hranolky namočíme do studenej vody aspoň na pol hodiny.

3. 

Scedíme vodu a hranolky z batátov osušíme v suchej utierke.

4. 

olej olivový 1 polievková lyžica

Hranolky polejeme olivovým olejom a dobre premiešame.

5. 

múka hladká 1 polievková lyžica  soľ ½ čajovej lyžičky  rozmarín 1 čajová lyžička  cesnak sušený 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

Z múky a korenia si pripravíme zmes na obalenie omastených hranoliek.

6. 

Hranolky rovnomerne posypeme pripravenou zmesou a rukou premiešame, aby sa obalili z všetkých strán.

7. 

Na plech pokrytý papierom na pečenie rovnomerne poukladáme pripravené hranolky.

8. 

Pečieme 22 min. pri teplote 220°C.

9. 

Po vybratí z rúry su najchrumkavejšie a pripravené na servírovanie.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

cesnak sušený1čajová lyžička
múka hladká1polievková lyžica
olej olivový1polievková lyžica
paprika červená mletá1čajová lyžička
rozmarín1čajová lyžička
soľ½čajovej lyžičky
zemiaky sladké - batáty500gramov