Mäkké medovníčky

Mäkké medovníčky

Nepečiete na vianoce veľa? Pečiete tak jeden deň pred štedrým večerom? Potom tu máme pre vás jednoduchý recept na pár kúskov ihneď mäkkých medovníkov. Veď bez medovníkov vianoce byť nemôžu!

recept,fotorecept,med,korenie perníkové,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový100gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
korenie perníkové1čajová lyžička
maslo75gramov
med3polievkové lyžice
múka hladká300gramov
múka hladká-
vajce slepačie2kusy
vajce slepačie-

 

Recept

1. 

vajce slepačie 2 kusy  med 3 polievkové lyžice  maslo 75 gramov  múka hladká 300 gramov  cukor práškový 100 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky  korenie perníkové 1 čajová lyžička

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

2. 

Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme pol hodiny odpočívať v chlade.

3. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na 3 mm. Vykrajujeme srdiečka, alebo iné tvary.

4. 

vajce slepačie

Vykrojené tvary poprekladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme orechmi.

5. 

Pečieme 7 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!