Kakaové kolieska plnené tvarohovým krémom

Kakaové kolieska plnené tvarohovým krémom

Vláčne vianočné pečivo plnené ľahkým tvarohovým krémom.

recept,fotorecept,kakao - prášok,tvaroh jemný mäkký,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový120gramov
cukor vanilkový8gramov
kakao - prášok30gramov
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
maslo180gramov
mlieko sušené100gramov
múka hladká300gramov
múka hladká-
puding bez varenia50gramov
soľ-
tvaroh jemný mäkký250gramov
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

múka hladká 300 gramov  cukor práškový 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky  soľ  kakao - prášok 30 gramov  maslo 180 gramov  vajce slepačie 1 kus

Múku, cukor, štipku soli, vajce, kypriaci prášok, zmäknuté maslo a kakao vložíme do misy.

2. 

Vypracujeme cesto. Vytvarujeme do bochníka a vložíme do chladničky na hodinu stuhnúť.

3. 

múka hladká

Vykrajovacie koliesko ø 6 cm

Ľahko stuhnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 6-7 mm. Vykrajujeme kolieska. Kolieska prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každé koliesko otlačíme vzor.

4. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

5. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov  mlieko sušené 100 gramov  cukor práškový 20 gramov  cukor vanilkový 8 gramov  puding bez varenia 50 gramov

Tvaroh vymiešame spolu so sušeným mlieko, pridáme cukor, vanilkový cukor a nakoniec puding bez varenia.

6. 

Vždy dve a dve kolieska zlepujeme krémom. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!