Marcipánové srdiečka s mandľovou polevou

Marcipánové srdiečka s mandľovou polevou

Jemné maslové pečivo, plné mandľovej vône a chuti.

recept,fotorecept,mandle mleté,marcipán,mandľový likér - Amaretto,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový230gramov
cukrárenské zdobenie - pestré-
džem malinový-
mandle mleté100gramov
mandľový likér - Amaretto3polievkové lyžice
marcipán200gramov
maslo180gramov
múka hladká200gramov
vaječný žĺtok1kus
škrob kukuričný-

 

Recept

1. 

mandle mleté 100 gramov  múka hladká 200 gramov  cukor práškový 80 gramov  maslo 180 gramov  vaječný žĺtok 1 kus

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, nasekané maslo, žĺtok a mleté mandle. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.

2. 

Vykrajovacia formička Srdce ø 5 cm

Cesto rozvaľkáme asi na 5 milimetrov a vykrajujeme srdiečka. Pomocou noža ich poprekladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

3. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

4. 

marcipán 200 gramov  škrob kukuričný

Vykrajovacia formička Srdce ø 5 cm

Marcipánovú hmotu rozvaľkáme, na doske posypanej trochou kukuričného škrobu, na hrúbku asi 3-4 milimetrov. Z hmoty vykrajujeme srdiečka.

5. 

džem malinový

Upečené srdiečko potrieme jemne džemom, zakryjeme srdiečkom z marcipánu a na vrch položíme upečené srdiečko.

6. 

mandľový likér - Amaretto 3 polievkové lyžice  cukor práškový 150 gramov

Polevu pripravíme rozmiešaním cukru v likéri.

7. 

cukrárenské zdobenie - pestré

Srdiečka čiastočne namáčame do polevy, ozdobíme a necháme polevu preschnúť.

Dobrú chuť!