Prepadávaný jablkový koláč

Koláčik jemný ako obláčik! Vyskúšajte a budete ho opakovane piecť a piecť a ...

recept,fotorecept,jablká,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

Recept

1. 

múka hladká 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 7 gramov

Preosiatu múku zmiešane s kypriacim práškom.

2. 

vaječný žĺtok 3 kusy  cukor práškový 125 gramov  maslo 125 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 25 mililitrov

Vaječné žĺtka vyšľaháme spolu s cukrom a maslom. Pridáme mlieko a pripravenú múku. Všetko spolu prešľaháme.

3. 

vaječný bielok 3 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

Do cesta jemne zapracujeme sneh z bielkov.

5. 

Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm

Cesto vylejeme do kruhovej formy vyloženej papierom na pečenie.

6. 

jablká 800 gramov  škorica mletá

Jablká očistíme, nakrájame na menšie kúsky ktoré poukladáme na vrch cesta. Posypeme škoricou.

7. 

Pečieme 35 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!