Dvojposchodový jablkový koláč

Šťavnatý jablkový koláč, ktorý si okamžite obľúbite!

recept,fotorecept,jablká,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový100gramov
cukor práškový150gramov
jablká1.5kilogramu
kypriaci prášok do pečiva12gramov
maslo300gramov
múka polohrubá600gramov
vajce slepačie2kusy
škorica mletá1.5čajovej lyžičky

 

Recept

1. 

múka polohrubá 600 gramov  maslo 300 gramov  cukor práškový 150 gramov  vajce slepačie 2 kusy  kypriaci prášok do pečiva 12 gramov

Z múky, masla, cukru, vajec a kypriaceho prášku vypracujeme cesto.

2. 

Uložíme ho do chladu na 30 minút. Cesto rozdelíme na tretiny.

3. 

jablká 1.5 kilogramu

Jablká očistíme a nastrúhame.

4. 

cukor kryštálový 100 gramov  škorica mletá 1.5 čajovej lyžičky

K nastrúhaným jablkám pridáme cukor a škoricu. Plnku rozdelíme na dve časti.

5. 

Jednú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

6. 

Na cesto poukladáme jednu časť plnky, prikryjeme druhým rozvaľkaným cestom, na ktoré poukladáme druhú časť plnky. Navrch z tretej časti cesta vytvarujeme mriežku.

7. 

Pečieme 180 min. pri teplote 30°C.

Dobrú chuť!