Trená bábovka

Trená bábovka

Trená bábovka obsahuje väčšie množstvo tuku. Jej názov je odvodený od procesu spracovania, pri ktorom maslo trieme s cukrom. Je to klasická, obľúbená bábovka, voňavá a šťavnatá.

recept,fotorecept,maslo,maslo,Bábovky

Bábovky

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Bábovky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový140gramov
kypriaci prášok do pečiva1balíček
maslo125gramov
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%200mililitrov
múka polohrubá250gramov
múka polohrubá-
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
škrob kukuričný40gramov

 

Recept

1. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 140 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

2. 

vaječný žĺtok 4 kusy

Postupne vmiešame žĺtky,...

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov

...po častiach mlieko...

4. 

múka polohrubá 250 gramov  škrob kukuričný 40 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček

...a múku zmiešanú s kukuričným škrobom a kypriacim práškom.

5. 

vaječný bielok 4 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme ho do cesta...

6. 

...a jemne vymiešame dohladka.

7. 

maslo  múka polohrubá

Cesto nalejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou.

8. 

Pečieme 40 min. pri teplote 175°C.

9. 

Upečenú a vychladenú bábovku vyklopíme, posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!